Alt som kommer inn plasseres i en struktur – passer det ikke inn – restart game…

 

Vi proklamerer tydelig at vi er forskjellige, og alle som kjenner oss nikker sannsynligvis bekreftende. Det er fru plan-og-struktur sammen med herr litt-for-pragmatisk som skal lande en del kritiske prosjekter sammen – og det krever mye av oss begge.

Vårt mantra i Presenza er -Forskjelligheter gir muligheter, og da er det jo naturlig at vi starter med oss selv. Vår kloke venn Loyd har en teori om at man ikke skal endre for mange av de grunnleggende ting i livet på en gang – for da vil noe skjære seg.

fil-14-09-2016-20-39-05

Vi har endret jobb og bosted, men har beholdt samlivet – så kanskje er vi fortsatt innafor ?

Loyd skal få rett i noe; vi har nok undervurdert arbeidsoppgavene forbundet med etablering av nytt hjem + bygge opp ny virksomhet både i mengde og utstrekning. Ikke så uvanlig til å være meg, men selv fru POS har gått litt fem på denne gangen.

Så dette var oppgaven : Finn den beste måten to meget forskjellige mennesker skal få dette relativt krevende livet til å flyte best mulig. Så da har vi gått løs på oppgaven med våre egne verktøy – rett og slett tatt vår egen medisin.

Oppgave 1 : Vi har sett nærmere på forskjellene og vår kommunikasjonsform. Når vi vet hvordan den andre tenker er det lettere å kommunisere tydelig. Her har vi brukt 4mat verktøy – det samme som vi anbefaler alle prosjektgrupper å benytte. Og vi trener…..

Oppgave 2 : Metaprogrammer benyttes for å analysere våre automatiske valg og sier noe om våre foretrukne handlingsmønster. Tetrishodet har funnet en måte å takle uforutsigbarhet på, og pragmatikkmannen har akseptert at rutiner kan være med på å gjøre livet enklere. Tøffe øvelser, men Elsas bakgrunn som metacoach er uvurderlig her (Dette blir det bok av snart – tro meg)

Oppgave 3 : Sette tilstander – en teknikk som tilhører NLP faget og som benyttes til å forberede oppgaver – særlig de som jeg gruer meg til eller synes er kjedelige. Med riktig tilstand satt kan hjernen benyttes til kreative oppgaver i stedet for å bry seg om det som ikke er optimalt.

e-e-gal-lavoppl

Oppgave 4 : Mindfulness som verktøy for å takle alt som ikke går etter planen (Stressmestring) og for å trene mentalt. Vi er helt avhengig av å prestere på topp – vi gjør derfor som det Norske Luftvåpen – bruker mindfulness til å skjerpe hjerne og fokus.

Oppgave 5 : Prosessanalyse – vi har sett hvor vi bruker mye unødvendig tid og ser på hvor vi kan endre prosessene slik at de blir optimale. Som en del av denne oppgaven vurderer vi hvordan vi kan bruke verktøy til å hjelpe oss. Gøy for PK som samtidig kan utnytte IT-hodet. Vi har foreløpig valgt å trimme prosessene med delte kalendere og dataområder, felles nettsted og oppgavehåndtering (ASANA for den som vil vite det…) HubSpot for kundeoppfølging. Og de fleste av disse tjenestene er gratis for en virksomhet av vår størrelse.

Oppgave 6 : Egenutvikling på oppgaver som ikke BARE har med jobb å gjøre. Elsas kreativitet på bilder og video er blant annet et område hvor hun kan bruke Mac-verktøy som allerede ligger på maskinen + Adobe Creative suite med Photoshop, InDesign, Spark og mye mer. Og så noen gadgets da – hvis kameraer kan kalles det? Vi har pålagt oss selv å selge unna litt utstyr før nytt anskaffes, så det blir høstens oppgave.

Oppgave 7 : Faglige kurs er nødvendig for to som jobber såpass mye på egen hånd. Seminarer, webinarer og workshops – både for å holde kompetanse ved like og for å lære nytt. Og naturligvis de vi skal arrangere selv. Vi har mulighet for å få Lena Gray til Norge i en måned – og jobber nå knallhardt for å få arrangert eksterne kurs, bedriftsinterne kurs, workshops og ikke minst å produsere nettkurs. Denne dama er unik og har laaang erfaring fra praktisk jobbing i bedrifter. Og gjett om vi skal være med på alt hun skal presentere. Dette er en once-in-a-lifetime experience.

LIFE IS GOOD!

Litt musikk for dem som tror at Tetrishode er mitt påfunn :

 

 

Blogglistenhits