Hei alle som følger oss på vår vei gjennom 365 dager

En oppdatert status fra byggeplassen – vi vet fortsatt ikke om vi får bygge….men vi sier som Løvenes Konge- Hakuna Matata –  Det er ingen bekymringer – det er en problemfri -filosofi – for alt ordner seg etter hvert. Imens gleder vi oss over det vi har og jobber videre med det vi drømmer om. Det er en balanse, arbeids-livet – drømmen om fremtiden og gleden over å være nå, og så er det mulig å glede seg over å kunne glede seg til noe! Meta-Glede?

dsc_0601Som dere ser har jeg tatt på meg jule-utstyr og førjulspyntet meg, – jo også har jeg pyntet PK.  Jeg elsker førjul og har alltid kjent en stoooor glede i adventstiden. Vanligvis har jeg pyntet leilighet og hus til trengsel, – med julekranser, stjerner, lyskjeder, engler i taket og  på hylla, snømann på peiskanten og så har jeg latt julenissen også få titte frem fra sitt skjul….før julaften.  🙂

Denne førjulen er det ikke mulig å ta frem de gamle tradisjonene – det er ingen hus å pynte, ikke noe sted hvor jeg kan praktisere mine  gamle juletradisjoner….- det kan kjennes litt trist, men jeg velger å sette en ny ramme på denne tiden og ser etter nye muligheter. Så vi bestemte  oss for å ta noen førjulsdager i en av Europas mest pynta byer hvor julestemningen starter allerede i begynnelsen av november – Vi dro til London!

Enten du er en iherdig shopper, elsker julemarked, julegater, julelys eller lukten av julemat og brente mandler så vil du oppleve det hele i London i en mye større skala enn vi som nordmenn er vant til fra hjemlige trakter.

 

Shopping og Julemarkeder:

Varehusene  er pyntet både på inn- og utsiden. Vi finner alle slags ting og merker som vi  kan tenke oss, eller ikke ante fantes, her i London.  Julemarkedene er det mange av så vi valgte oss en tur innom  Southbank Centre Christmas Market og Christmas in Leicester Square market.  Alle sanser blir trigget, nydelige lukter, gode smaker, vakre bilder som skaper den gode følelsen og etter en tur i Winter Wonderland i Hyde Park har vi fått opparbeidet den store julestemningen.

Den fineste opplevelsen ble for meg Julegatene som ligger tett i tett. Mørket  har senket seg når vi kommer ut i gaten igjen etter en lang og god lunch på puben i en sidegate til Oxford Street. Det ble et magisk øyeblikk. Travelheten, trafikk og mylderet av mennesker var borte i noen sekunder ved synet av  1000-vis av julelys.

Glitrende glødene trær, dekorerte vegger og 1750 glødene kuler med mer enn 750 000 lys dekorerer Oxford Street.  Boblene har vært en tradisjon de siste årene, og i år er de også dedikert til et veldedig formål.

Flere lysskilt forteller om en organisasjon som oppfordrer til å støtte «Little Stars». For oss som er tilreisende  er organisasjonen NSPCC helt ukjent . Nysgjerrigheten på hva dette er gjør at vi med noen søk på Google og ved å snakke med noen innfødte får en enkel forklaring –  NSPCC (National Society for the Prevention of Cruelty to Children ) er en organisasjon  som bekjemper  overgrep mot barn. De jobber direkte med barn som er- og har vært utsatt for overgrep, og i år har de fått plass i en hektisk julegate i London.  «Make Christmas sparkle for Children»  – Det skaper noen ekstra følelser

img_9592

Jeg er ambivalent – Lys, glitter og stas kan kamuflere realiteten som at ikke alle har det like godt. Vi skal kunne glede oss over alt det gode vi har og alle de mulighetene vi har med stor takknemlighet. Samtidig kan vi  tenne et lys for en som ikke har det like godt, men som kan få muligheten til å få det godt ved at jeg er en bidragsyter. Ingen kan gjøre alt men alle kan gjøre noe  og med det ønsker jeg dere alle en god førjul –

 

Vi høres igjen snart……