Musikken setter meg i en tilstand – en stemning som tar frem mange tanker og følelser. Minnene som kommer er for meg bare gode. Hjem og familie,tradisjoner, med mat som jeg bare spiser en gang i året. Motsetningene mellom travelheten, fred og ro… Det er snart JUL Det er tid for julebrev, en hilsen til venner og familie.

Julemusikken har vært spilt i mange uker allerede og i år hører jeg de ekstra godt, låtene som Driving home for Christmas, I wanna go home for Christmas…… Kanskje har du også sett NSB´s hyggelige reklamefilm på TV som sier – Vi gleder oss til å ta deg og dine hjem til jul ….. PK og jeg lurer på om vi skal ta en tur innom billettkontoret til NSB og bestille to billetter hjem- hjem hvor? – Det håper vi NSB vet som gleder seg til å ta oss dit- for vi gleder oss også…☺

Det er hos oss en tradisjon å ta en kort oppsummering av hva som har skjedd i 2016. Som mange av dere nå vet tok vi et modig valg i 2016 – Valgene vi tar har konsekvenser og generelt sett er de umulig å forutse. Noen ganger trekkes vi ut av komfortsonen og for oss har det vært meningen med vårt valg.

2016 står for Familien familien-julen-2016Grimsmo / Johnsen som året med rydding og flytting! Vi har tømt 2 leiligheter, en hytte og bistått med flere flyttelass. Karianne, Stian og Leah flyttet i august- og i november var det Eva Kristin, Theodor og Oliver som også flyttet til Kolbotn, 5 minutter fra Karianne og Stian. Familien har forlatt Oslo og det skaper mange nye  følelser.

Når det gjelder jobb har mange lurt på hva vi holder på med. PK valgte sluttpakke fra Evry og med det ble et kapittel avsluttet. Jeg har vært selvstendig næringsdrivende siden 2014 og i januar i år endret vi fra enkeltmannsforetak til Presenza AS . Vi jobber med det vi elsker – med mennesker i arbeid. Vi er sammen med ledere og team som ønsker å utvikle sine talenter og mobilisere sin styrker for å skape engasjement, arbeidsglede og lykkes med sin virksomhet. Vi vil gjøre en forskjell for enkeltmennesker, og bidra til et bedre samfunn – Det starter med selvledelse, -en bevisst leder som med glød og engasjement utfordrer og bygger medarbeidere, team og kunder.

presenza_logo-activator_01_svart

Som jeg begynte med har det vært en spesiell førjul uten å ha et hjem, og med det mener vi et fysiske sted hvor vi har holdt i gang våre tradisjoner i mer enn 35 år. -Vi har tent adventstjerne og julelys, dekorert med granbar, glitter og engler på vegger, dører og bord . Vi har bakt pepperkaker – drukket julegløgg, spist førjulsmiddag med familie og venner med kos og kaos i en travel desember, og jeg vet som jeg alltid elsket.

Vi har vært innom tema «hjemløs» i bloggen – som også tar meg hjem , og akkurat nå er vår hjemme-adresse c/o JP Grimsmo, Hasleskogveien 28 i Sandefjord . Her hos John Peder og jentene hans har vi det veldig bra. På Kolbotn er det alltid plass hos Karianne og Stian og hos Eva Kristin. Det er så mange som har tilbudt oss lån av hus, hytter og leilighet. Familie og venner gir oss den gode følelsen av å ha et hjem. Vi er omgitt av et nettverk som er grenseløse på omsorg trygghet og kjærlighet. Takknemmeligheten er stor.

lesvos
For et år siden var jeg med Dråpen i Havet til Levsos. I en uke var jeg med på å ta imot flere hundre mennesker som ufrivillig var blitt hjemløse. På flukt fra vold, undertrykkelse, krig og terror så var gleden stor når de kom til land i Europa. Vi vet det – mange av dem sitter fortsatt på mottak og i flyktningeleirer. 60 millioner mennesker er på flukt – de er hjemløse… – ikke vi! Urettferdigheten i verden er så stor at det kan virke umulig å gjøre noe, men vi vet det er mulig Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Det var en fantastisk opplevelse å få se at det er mulig å skape ringvirkninger når vi i mai reiste til India for å besøke våre «adoptivbarn» og så hva vårt lille bidrag faktisk kunne benyttes til.

dsc_0791

Vi har allerede tjuvstartet og pakket ut julegaven fra hverandre i år. Etter 3 dagers julefeiring med familien på Kolbotn, førstedag på Lørenskog og litt romjul i Sandefjord reiser vi videre til Tanzania. Hjelpeprosjektet Sharing for Life betyr allerede masse for den lille landsbyen Mlingotini – og det finnes bare enda flere muligheter. Det vil vi dele med dere etter at vi har feiret nyttår her med initiativtageren Solfrid og innbyggerne i landsbyen. Vil du følge med så deler vi med familie, venner og alle andre som er interessert her på vår blogg Et REMIX år – vi blander det vi kan med noe nytt i 365 dager.

Vi tenker som Mark Twain:

Twenty years from now we will be more disappointed by the things we didn’t do than by the ones we did do. So we throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in our sails. Explore. Dream. Discover.

En stjerne skinner i dag – for deg og din familie. Vi tenner flere stjerner og lar de skinne for våre medmennesker og spesielt for de som er på vei «hjem» La stjernen skinne klart for frihet, glede, håp og fred, men aller mest for fred på jord der menneskene bor.

img_9616

 

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR