[fullwidth background_color=»» background_image=»» background_parallax=»none» enable_mobile=»no» parallax_speed=»0.3″ background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_webm=»» video_mp4=»» video_ogv=»» video_preview_image=»» overlay_color=»» overlay_opacity=»0.5″ video_mute=»yes» video_loop=»yes» fade=»no» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding_top=»20″ padding_bottom=»20″ padding_left=»» padding_right=»» hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» hide_on_mobile=»no» menu_anchor=»» class=»» id=»»]

[fusion_text]

Vi  fortsetter å REMIXE –

Bistandsarbeid har alltid vært forbeholdt myndigheter og  store organisasjonene – og vi vet at mange er gode og får gjort store snuoperasjoner  for mange folk.  Som skatteyter i Norge er vi med på bistands-arbeid verden over. Offentlige midler går hvert år til forskjellige myndigheter  verden rundt og mange har stillt store spørsmålstegn ved hvor tar pengene veien og hva er ROI som det så enkelt heter i næringslivet.

Prinsipielt er jeg helt klar for  at vi i vårt Norske statsbudsjett skal bevilge penger til  hjelpearbeid og at vi i Norge skal bistå land over hele verden som behøver hjelp. Men jeg lurer på om det fortsatt er slik at pengene går fra norske myndigheter til utenlandske myndigheter, og om pengene dedikeres til enkelt prosjekter….- Skal  jeg tro norsk forskning så er det ikke helt slik…

Etter å ha sett kun en mikroskopisk del av behovene som finnes i et av de mange land i verden vet jeg også at mikroskopisk bistand eller la meg kalle det hjelp – gjør en stor forskjell for de som berøres.

Et liten gutt får en fotball i hånden og kan ta den med seg ut på løkka og spille med de andre gutta. For oss et lite mikroskopisk løft,  men en lykkens dag og dager fremover for 11 år gamle Hamza i Mlingotini.

4 damer får en symaskin og en kopimaskin til disposisjon – de lager sin lille FRAME – Det er mer enn hverdagslykke å oppleve

Det finne mange slike små aktiviteter vi alle kan gjøre.

Sharing is caring – En initiativtager har startet et hjelpearbeid med sin organisasjon SHARING FOR LIFE. Vi har valgt å bli med. En liten microorganisasjon som kan sette i gang flere microprosjekter og det blir som en dråpe i havet som danner ringer utover…. DET GJØR EN FORSKJELL!

[/fusion_text]

[imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe]
[/fullwidth][fusion_code]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[/fusion_code][fullwidth background_color=»» background_image=»» background_parallax=»none» enable_mobile=»no» parallax_speed=»0.3″ background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_webm=»» video_mp4=»» video_ogv=»» video_preview_image=»» overlay_color=»» overlay_opacity=»0.5″ video_mute=»yes» video_loop=»yes» fade=»no» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding_top=»20″ padding_bottom=»20″ padding_left=»» padding_right=»» hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» hide_on_mobile=»no» menu_anchor=»» class=»» id=»»][menu_anchor name=»englishversionaid»][/fullwidth]
[fusion_text]

Development aid – I’ve never done that before – so that is something I can do…

We continue to remix –

Development aid has always been reserved for governments and large organizations – and we know that many are good and getting major turnarounds done for many people. As taxpayer in Norway we are supporting  aid work worldwide. Public funds go every year to different governments around the world and many have questioned; where is the money going and what is the ROI to use a term from business.

In principle I absolutely agree that we in our Norwegian national budget allocates money for relief work and that Norway assist countries worldwide that needs help. But I wonder if  the money go from the Norwegian authorities to foreign governments, and if money are dedicated to dedicated projects … .- Shall I believe Norwegian research this is not the case …

I have seen only a microscopic part of the needs that exist in one of  many countries in the world, I also know that microscopic assistance  makes a big difference for those affected.

A little boy gets a football in his hand and can go and play with the other guys. For us a microscopic contribution, but happiness today and days ahead for the 11 year old Hamza in Mlingotini.

4 ladies get a sewing machine and a photocopier at their disposal – they make their little FRAME – There are more than everyday luck to experience.

We know many such small activities we all can do.

Sharing is caring – An initiator has started relief work with the organization SHARING FOR LIFE. We have chosen to join. A small micro organization that can initiate several micro projects and it becomes like a drop in the ocean forming rings beyond …. IT MAKES A DIFFERENCE![/fusion_text]

[imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe][separator style_type=»none» top_margin=»30″ bottom_margin=»30″ sep_color=»» border_size=»» icon=»» icon_circle=»» icon_circle_color=»» width=»» alignment=»center» class=»» id=»»][imageframe lightbox=»no» lightbox_image=»» style_type=»none» hover_type=»none» bordercolor=»» bordersize=»0px» borderradius=»0″ stylecolor=»» align=»none» link=»» linktarget=»_self» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» hide_on_mobile=»no» class=»» id=»»] [/imageframe]
[fusion_code]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[/fusion_code]