Forventningene, ønskene og behovene våre forandrer seg gjennom hele livet, og selv om de endrer seg er det lurt å ta forventninger på alvor i alle situasjoner.  De har nemlig stor innflytelse på vår opplevelse av glede, skuffelse og tilfredshet i hverdagen.

PK og jeg har hatt store forventninger til vårt REMIX -liv. Vi har hoppet ut i noe vi har hatt lyst til å gjøre. Vi har startet business sammen og samtidig etablerer vi oss på nytt – bygger hus.  Vi har også en stor drøm om å få bidra til at verden skal bli et bedre sted for flere.

Vi to er forskjellige og man trenger ikke være Einstein for å forstå at forskjelligheter skaper utfordringer så vel som muligheter. Det er også selvklart at utfordringene blir større når vi setter vårt privatliv på maksimal endring ved å selge leiligheten samtidig som vi skal starte egen business. Det er de som spør oss – Er dere sammen enda?  Et klart svar på det spørsmålet er JA – vi er sammen enda og vi forventer at det skal vi fortsette å være på tross av ulikheter og utfordringer – og manglende  forventningsavklaringer.

Dette er hverdagen vår – i små og store daglige hendelser jobber vi tett sammen og vi klarer ikke å være tydelig på alle forventninger som oppstår i en serie av hendelser i løpet av 24 timer – en uke – en måned eller et halv år. Vi har tatt et valg og vi er enig i at vi angrer ikke.  Jeg er glad jeg ikke visste alt jeg skulle igjennom i løpet av 8 REMIX måneder. Jeg stiller meg selv spørsmålet – Hva om jeg hadde kjent til alle utfordringene som ville komme, usikkerheten, skuffelsene  -hadde jeg da gått ut av komfortsonen vi tross alt hadde ved å bo fast, ha en fast inntekt, kjente omgivelser med en mer forutsigbar fremtid?  Med hånden på hjertet, jeg hadde valgt å bli.

Men jeg har oppdaget at jeg digger læring til tross for en dårlig start for 50 år siden. Jeg har fått  så mye ny kunnskap om meg selv, om vårt parforhold, om å være uten fast bosted og om å være gründere – og dette er gull verdt.

Jeg har lært :

  • At Maslov har et poeng med de grunnleggende behovene;  fysiologi og trygghet og at dette kan jeg få ved å bli bevisst på hvorfor det er viktig – når jeg vet the big Why, I know How!
  • At Mål er viktig å ha, men at selv om jeg ikke kommer i mål så kan jeg fortsette – Det er ikke et nederlag å ikke komme i mål, men et mål i seg selv er å være underveis. Små steg fører fremover… også kalt delmål?
  • At Forventningsavklaring er noe som må opp på bordet hver dag…
  • At Kommunikasjon og Teamarbeid  er like viktig i et parforhold som i jobbsammenheng. Det kan forbedres ved bevissthet, trenes og forsterkes i så vel privatliv som i arbeidslivet. Det er et godt fundament for work-life balance.
  • At «tid nok» som er en mangelvare kan løses  ved å være mer tilstede der jeg er og finne min flowtilstand.  Det er i flow jeg finner mine styrker, og når jeg får bruke mine talenter kjenner jeg mestring og ved mestring finner jeg motivasjon og glede…… og sirkelen skapes og blir større og større!

 

Det har vært noen opplevelser når forventningene  ikke har blitt innfridd og tilværelsen har blitt identifisert som en stooor nedtur.  Det vi trodde skulle bli en 365 dagers REMIX ser akkurat nå ut til å bli forlenget til minimum til 585 dager. (en kort periode sett i det store perspektivet)

En ny læringsfase er på gang – og det er livet… Fasen jeg går inn inn i nå heter tålmodighet og jeg har skrevet noe om det før….  Kommer tilbake med mer læring etter hvert som erfaringen kommer…

Blogglistenhits