Det startet 1. august 2016 når vi overgav leiligheten – vårt hjem til nye eiere – siden da har vi pakket tannbørsten og kofferten og flyttet på oss 105 ganger for å finne en seng for natten.  Vi har fått prøve 55 forskjellige senger så det betyr at vi har fått lov til å returnere til flere av sengene, og det er vi jammen kjempeglade for.

Vi har akkurat nytt noen deilige dager på Greff – Smøla slik vi har gjort på høsten i de siste 15 årene. Vi har stengt av  pappa Grimsmos feriehus. Her har vi fått oppleve vær fra alle kanter – nord- vest -sør og østavind – i styrke fra vindstille til liten kuling og med sol og regn om hverandre.  En god metafor på hvordan hverdagene har vært for oss i dette året.  Jeg beskrev det nærmere i forrige blogg  365 dager etterpå – hva med drømmen

Vi hadde gitt oss et år for å etablere oss på nytt, og det er passert. Vi har nå leid oss inn i en leilighet i Oslo til vi får huset innflytningsklart i desember.  Vi håper alt følger planen og at vi kan heise flagget i uke 47-48.

Grunnen til at vi har valgt å slå oss til ro i Oslo er at vi venter på 2 nye barnebarn, og den begivenheten vil vi ikke gå glipp av. Men å drømme livet og leve drømmen er en prosess som vi ikke blir ferdig med – heldigvis!

I Presenza har vi kommet godt i gang med vår business (som var et av målene for 365 dagers utfordring)  hvor vi deler vår erfaring og kunnskap; at når mennesker og IT-systemer samhandler skapes synergi. Med konseptet Business Smart utfordrer vi status quo hos virksomheter som tror på muligheter til å få mer ut av både sine menneskelige- så vel som digitale ressurser. Systemene som er et must for fremtiden.  Dette kan dere snart lese mer om på vår nyetablerte bloggside…

Vi håper og tror at dette vil gi oss det overskuddet vi trenger så vi kan fortsette å leve drømmen med å reise, til Afrika og den lille landsbyen Mlingotini som tok vårt hjerte i starten av året, skolen med de glade barna og de flotte kvinnene som jobber for sine barn og hjem.  Vi har fortsatt mye ugjort med Childrens Future i India og nye prosjekter for slumbarna der. En reise til Nepal er også høyt på bucket-listen.  Vi snakker Reise med Mening ….

Vi utfordrer Status Quo i Business  for å skape synergieffekt – og opplever at dette er en like viktig  prosess i eget liv. Hvilke utviklingspotensial har jeg hos meg selv? Hvilke systemer er det jeg møter og hvor kan jeg skape synergi for egen del?

I det siste året har jeg erfart at når jeg får gjøre mer av det som er mine talenter og styrker så opplever jeg mer av livets glade sider. For meg handler dette om selvledelse, og er en oppdagelsesreise,  en on-going prosess fordi jeg  lever i et  samfunn med stor akselerasjon – alt går så fort.  Jeg behøver å kunne se fremover samtidig som jeg er tilstede i det som skjer akkurat her og nå. I full fart må jeg ta valg – spennende – utfordrende og som noen ganger ender med mageplask. Jaja, sjelden noen katastrofe, noe irriterende, men til slutt en god læring.

Selvledelse for meg er å være oppmerksom på det som er, sette nye mål og trene på det jeg ikke mestrer. Et utfordrende område er for eksempel work-life balanse. Jeg trenger også observere, reflektere, motivere meg selv og påvirke egne tankemønstre i konstruktiv og hensiktsmessig retning.  DA er det godt å ha noen verktøy og ikke minst gode støttende venner som kan bistå når hjulene spinner og skaper bare store hull under meg….. JA for sånn er livet.

Så hvorfor skriver jeg dette nå….

Jo det er godt å oppsummere for meg selv hvor jeg er –  egne utfordringer – og få lov å dele med andre. Samtidig vil jeg fortsette å utfordre meg selv og kanskje deg med: hva er ditt STATUS QUO?

 

 

 

 

 

Blogglistenhits