Det er en drøy uke siden vi kom tilbake etter 3 deilige uker i Italia, uker med jubel og glede stort sett hver dag. Men det er utopi  å tro at vi kunne være  der i mer enn 3 uker med bare lykke og bobler.  Vi beveger oss og møter mange mennesker og det oppstår ulike situasjoner når vi  er på reise – for vår del en reise som er mer enn å bevege seg i forskjellige land.

dsc_0336Tiden i Italia var dedikert til jobb, med fokus på Presenzas konsepter og content. Vi skulle starte marketing jobben med sosiale medier. Samtidig ville vi utfordre oss selv med et par nettkurs, få ny kunnskap mens vi parallelt skulle nyte Italia som har fått en stor plass i vårt hjerte med nye bekjentskaper, en rike kultur, et varierende landskapene, den enkle men svært gode maten og selvsagt vinen…..  Her er vi begge godt fornøyd med egen innsats.

Et av våre mål i REMIX perioden er å teste ut hvordan det er å jobbe mobilt fra ulike steder. Dette fikk vi utfordret i Italia hvor mye av jobben vi gjør  krever god tilgang til WIFI – Internett.  For det meste fungerte dette helt utmerket, men så skjer det uventet ting som strømavbrudd og dårlig nett forbindelser. Den første uken vi var i Italia  «sjekket» vi  ut av et hotell fordi wifi absolutt ikke fungerte tilfredsstillende. En «buldrende» eier truet med politi og advokat og vi måtte betale for 3 netter vi ikke benyttet og forlot hotellet kl 22 10 samme kveld. Det gav oss en ny utfordring den kvelden, som ble løst i løpet av 30 min sammen med hyggelig italienere. (Saken er for øvrig hos kundeservice til booking.com.- og kommer til å bli sendt videre..)

Det er lett å bli dratt ut av tilstand når slike hendelser skjer.  Sinne – irritasjon og frustrasjon  stjeler krefter og ikke minst tar vekk fokus på det vi jobber med. Vi fleiper med at Maslows behovshierarki er noe redefinert. Behovet for trygghet og kontakt støttes nå av WiFI … – Litt drøyt kanskje men hva tenker dere? Har dere noen lignende opplevelser?

Etter at vi kom tilbake til Norge har vi hatt  en uke med mye aktivitet – Vi har vært i Oslo og på Kolbotn-  Deilige dager og kvelder med barn og barnebarn, fått 2 nye oppdrag  (jubel og glede!!) – hatt eksterne møte med nettverksjobbing – skypemøter og  gjennomført coaching i nye lokaler.  Vi har også hatt tid til å treffe venner – Elsa hadde et  «Raust og Rått» møte med gode kollegaer fra CoachTeam tiden, fantastisk og stor takk Trine! – altså en arbeidsuke med høyt tempo og mye innhold.

hattpastrandI dag har vi hatt stoppet opp – sittet sammen og sett på hvor er vi akkurat nå i forhold til drømmer og mål og hva er det som tar tiden vår.  Vi trekker stadig erfaring med at oppgaver vi skal gjennomføre  tar mer tid enn vi har estimert og når vi er ambisiøse og fyller dagen med oppgaver blir frustrasjonen stor  (spesielt for Elsa) som kjenner på følelsen av å ikke strekke til ….

Når tiden går fra oss -som vi fortsatt sier, er det avalen med oss selv og hverandre  vi først bryter. Tid til trening, yoga egen tid for meditasjon, nettkurs, ny litteratur, vi slurver med mat og bruker hurtig og dårlige løsninger, Vi glemmer å ta vare på oss selv i hverdagen, Det er eksterne avtaler og de uforutsette oppgavene som får første prioritet. Vi glemmer også å ta frem de verktøyene vi har for å møte uforutsette hendelser, holde fokus og ikke bli dratt inn i et Hamsterhjul hvor farten bare øker.

p1010590Vi oppdager at vi går inn i gamle arbeidsmønster og tankebaner. Midt i det hele er det spennende å oppdage hvor forskjellige vi er – PK som stuper inn i detaljer og Elsa som har en tidslinje som strekker seg fremover og er alt for kort til å få gjort alt hun vil gjøre….

Konklusjon : Vi har mye å gå på når det gjelder å være målrettet og styre tiden. Vi har en klar intensjon med mål og menig i vår 365 dager med Remix – Vi trenger å styre etter flere delmål, og sette en ny prioritering på egne behov. Når uforutsette hendelser skjer har vi verktøy som skal hjelpe – VI trenger «bare» å bryte noen gamle mønster som er  lite hensiktsmessig å bruke i en ny tilværelse og ta frem nye verktøy for å optimere og styre tiden mer mot mål for å leve drømmen.

Har DU noen gode ideer – eller noen erfaringer så tar vi imot tips med stor TAKK!!

 

Blogglistenhits